0 product(en) in winkelwagen

specificaties

BEENACKERS, BAS - BAS BEENACKERS

Beenackers, Bas

Bas Beenackers

EAN-code-
Type drager1-CD
Release datum29 september 2023
HerkomstNederland
Artikelcode4581156
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 16,99

omschrijving


Wie Bas Beenackers ooit op het podium heeft mogen aanschouwen, solo of met zijn indierockband My Blue Van, weet dat hij volledig verdwijnt in de songs. Erin oplost als
het ware. Klanken en woorden versmelten en brengen ook de luisteraar in een tranceachtige stemming. En daarin slaagt hij niet alleen live. Zijn titelloze solodebuut spoelt in aangename golven over ons heen, al borrelt onder het wateroppervlak de existentiële onrust.

“Alle tien liedjes zijn spiritueel en emotioneel”, vertelt Beenackers vanuit zijn uitgestrekte tuin in het landelijke Oud-Zuilen, aan de periferie van Utrecht. Verderop werkt zijn vrouw in de moestuin en spelen zijn zoons
in een grote regenplas. “Ik schrijf gevoelsmuziek over de grote onderwerpen van het leven: de liefde, de dood, het nageslacht. Ik houd er niet van om mijn teksten kapot te analyseren, maar ze zijn absoluut contemplatief van karakter. Hopelijk vinden mensen er troost in, op een zondagochtend met de gordijnen dicht en de kachel aan.”

Net als voor zijn ep werkte Beenackers intensief samen met producer Simon Akkermans (o.a. C-mon & Kypski, Mister & Mississippi en Jungle by Night) in diens Epic Rainbow Unicorn Studio in Rotterdam. “In de ene helft van de liedjes, eerder al verschenen op Man, zijn enkel mijn stem en akoestische gitaar te horen. In de andere helft komen meer instrumenten voorbij, namelijk hoorn, trompet, trombone, tuba en basklarinet. Jazzy blazers dus. Maar we hebben ook elektrische gitaar, bas, percussie en zelfs zingende zaag opgenomen. Producer Akkermans en arrangeur Romain Bly (o.a. The Kyteman Orchestra, Typhoon en Wende) hebben zich voor het geluid van deze tracks laten beïnvloeden door Sketches of Spain, het klassieke album van Miles Davis, en de westernsoundtracks van Ennio Morricone. Zelf ben ik geïnspireerd door allerlei soorten muziek, variërend van flamenco en rebetika tot americana en klassiek, zoals Erik Satie en Claude Debussy. Het is heerlijk om je op onontgonnen terrein te begeven, om uit de comfortzone te stappen.”

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

meer van Beenackers, Bas 

cd's

1 CD's gevonden.

Beenackers, Bas - Bas Beenackers€ 16,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

1 LP's gevonden.

Beenackers, Bas - Bas Beenackers€ 26,99
https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/000001/06/rsd-black-friday.jpeg?preset=content      

VRIJDAG 24 NOVEMBER

Er zijn nog heel wat mooie releases over.
....... en het is nog steeds boxen sale!!!.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores