0 product(en) in winkelwagen

specificaties

BRIDGERS, PHOEBE - STRANGER IN THE ALPS

Bridgers, Phoebe

Stranger In The Alps

EAN-code0656605144221
Type drager1-CD
Release datum22 september 2017
HerkomstNederland
Artikelcode3733012
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 9,99

omschrijving


 

Een van de meest talentvolle de vele jonge vrouwelijke singer songwriters is de uit Los Angeles afkomstige Phoebe Bridgers, die deze week debuteert met het prachtige Stranger In The Alps. 

Phoebe Bridgers is de twintig pas net gepasseerd, maar heeft als we haar teksten moeten geloven al een hoop persoonlijke ellende achter zich liggen. 

Voorlopig geloof ik de jonge singer-songwriter uit Los Angeles volledig, want Stranger In The Alps is een opvallend intense plaat die er keer op keer in slaagt om je tot op het bot te raken met songs vol ruwe emotie en verhalen die een donkere sluier over de dag leggen.

Qua stem doet Phoebe Bridgers wel wat denken aan Julien Baker, die voor mij misschien wel de mooiste plaat van 2015 maakte en volgende maand terugkeert met een nieuwe plaat. Met Julien Baker deelt ze ook de aardedonkere teksten en muziek die overloopt van melancholie. 

Stranger In The Alps klinkt desondanks flink anders dan het debuut van Julien Baker. In muzikaal opzicht zijn  de randjes wat minder scherp en bovendien verwerkt Phoebe Bridgers meer invloeden in haar muziek, waardoor deze afwisselend loom en dromerig en donker en dreigend klinkt. 

Ook als de Amerikaanse kiest voor een betrekkelijk eenvoudige en toegankelijke instrumentatie en folky songs, maakt ze muziek met een enorme impact. De aardedonkere teksten, waarin de dood angstig vaak opduikt, blijven je maar bij de strot grijpen, maar ook de bijzondere en vaak donker gekleurde accenten binnen de instrumentatie geven Stranger In The Alps een bijzonder lading. 

Het zijn accenten die kunnen worden ingebracht door aanzwellende strijkers of atmosferische elektronica, maar er is ook een voorname rol voor messcherpe of juist benevelende gitaarlijnen, die dwars door het geluid snijden en Stranger In The Alps voorzien van Twin Peaks achtig mysterie. 

Phoebe Bridgers moet met haar van melancholie overlopende popliedjes concurreren met heel veel soort- en tijdgenoten, maar ze onderscheidt zich uiteindelijk vrij makkelijk van de concurrentie. Stranger In The Alps is een stuk indringender en intenser dan het afgelopen jaar verschenen platen van onder andere Julia Jacklin, Molly Birch en Angel Olsen (platen die ik allemaal hoog heb zitten) en kan zich qua niveau meten met de jaarlijstjesplaten van Aldous Harding, Sharon van Etten en vooral de al eerder genoemde Julien Baker.

Krenten uit de pop Erwin Zijleman

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..Smoke Signals
2. Klik hier om te beluisteren..Motion Sickeness
3. Klik hier om te beluisteren..Funeral
4. Klik hier om te beluisteren..Demi Moore
5. Klik hier om te beluisteren..Scott Street
6. Klik hier om te beluisteren..Killer
7. Klik hier om te beluisteren..Goergia
8. Klik hier om te beluisteren..Chelsea
9. Klik hier om te beluisteren..Would You Rather
10. Klik hier om te beluisteren..You Missed My Heart

meer van deze artiest

meer van Bridgers, Phoebe 

cd's

2 CD's gevonden.

Bridgers, Phoebe - Punisher€ 9,99
Bridgers, Phoebe - Stranger In The Alps€ 9,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

2 LP's gevonden.

Bridgers, Phoebe - Punisher€ 25,99
Bridgers, Phoebe - Stranger In The Alps€ 25,99

NEU - 50!

https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/0007/neu box.jpg?preset=content

Krautrock pioniers NEU vieren het 50 jarige jubileum van hun self-titled debuut met prachtige luxe boxen.
Inclusief eerbetoon album met o.a. The National, Idles en Mogwai.
5-lp box       5-cd box 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores