0 product(en) in winkelwagen

specificaties

FAUST - PUNKT.

Faust

Punkt.

EAN-code4015698676105
Type drager1-LP
Release datum13 mei 2022
HerkomstNederland
Artikelcode4362987
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 26,99

omschrijving


  

Na de boxset-release van 1971-74, die de eerste vier studioalbums bevat en voor het eerst ooit deze verloren 'laatste' albumopname, krijgt 'Punkt' een verdiende en noodzakelijke stand-alone release. "Punkt", dat door fans bekend staat als het "album van München", is het verloren "laatste" album van Krautrock-legende Faust, en is eindelijk uitgebracht als een op zichzelf staand album. 

"Punkt" betekent punt of punt in het Duits, dus het is de perfecte titel voor de finale (vóór hun wedergeboorte in 1994) van de iconische Duitse pioniers Faust. De band nam het op in München na terugkeer van een gedoemde tour door het VK - het zou worden uitgebracht op het Virgin-label van Richard Branson, na hun indrukwekkende volledige album "The Faust Tapes" uit 1973, maar na tien dagen opname betaalde Branson nooit de rekening. voor het atelier. De band werd gearresteerd totdat hun familie de studio betaalde, en de mastertapes werden verborgen op een geheime locatie totdat ze decennia later werden opgegraven.

Het voelt als een voorrecht om het album eindelijk in al zijn glorie te horen, maar het is begrijpelijk waarom Faust destijds verkeerd werd begrepen. "Punkt" is compromisloos vreemd, stromend door noise rock, jazz, avant-elektronica, blues en psychedelische skronk-geluiden met een roekeloosheid die het hoogtepunt van Faust is - het is niet zo knip-en-plak als "The Faust Tapes" of zo uitgeroeid als " Faust IV", maar is even indrukwekkend. Hoogtepunten komen van het langgerekte 'Knochentanz', dat gedempte trompetstoten koppelt aan een langzaam escalerende beat en gelaagde golven van gitaargeluid, en het griezelige door piano geleide 'Schön Rund'. Aanbevolen.

 

tracklisting

LP1 / 1:
1. Muziekbestand niet aanwezig..Morning Land
2. Muziekbestand niet aanwezig..Crapolino
3. Muziekbestand niet aanwezig..Knochentanz
4. Muziekbestand niet aanwezig..Fernlicht
5. Muziekbestand niet aanwezig..Juggernaut
6. Muziekbestand niet aanwezig..Sch?n Rund
7. Muziekbestand niet aanwezig..Prends Ton Temps

meer van deze artiest

https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/000001/06/top 2000.JPG?preset=content      

De Radio 2 Top 2000 stembus komt naar Sounds op de Parade in Venlo.
Samen met onze buren Milk gaan we er een gezellig uurtje van maken!

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores