0 product(en) in winkelwagen

specificaties

HARTMAN, GEONNE - HE WENT TO THE SEA

Hartman, Geonne

He Went To The Sea

EAN-code8720589667150
Type drager1-CD
Release datum22 april 2022
HerkomstNederland
Artikelcode4376793
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 14,99

omschrijving


  

Concerto records mag zich de trotse uitgever noemen van het debuutalbum van de Utrechtse Géonne Hartman. Vanaf jonge leeftijd is zingen voor haar al net zo gewoon als ademhalen of eten. En geïnspireerd door artiesten als Laura Maling en Joni Mitchell begon ze haar eigen eigenzinnige en verhalende liedjes te schrijven. Voor het eerst kunnen we daar nu ook van genieten in onze eigen huiskamers. Genieten ja, want de sfeer die Hartman creëert is naast verhalend ook spannend, sprookjesachtig mooi, observerend en indringend. Naast de (akoestische) gitaar maakt Hartman spaarzaam gebruik van overige instrumentatie en schuwt daarbij het ongewone gebruik daarvan niet. Dat resulteert in een sferisch plaatje dat ook wel iets weg heeft van het werk van CocoRosie, om maar eens wat te noemen. Met name het titelstuk He Went To The Sea is een kunstwerkje op zich. Gelukkig fungeert haar innemende warme stem als vertrouwde rode draad zodat het ook heel toegankelijk blijft. Aanrader!
Door Luc van Gaans - Mania

De Utrechtse Géonne Hartman brengt op 22 april haar debuutalbum He Went To The Sea uit via Concerto Records. Het album werd samen met Tessa Rose Jackson geproduceerd in Amsterdam. De nieuwe single Correct Me If I’m Wrong is nu uit.

Vanaf een jonge leeftijd voelt zingen voor Géonne Hartman alsof ze een blokje om loopt, alsof er een klein lichtje aangezet wordt, maar eigenlijk ook gewoon net als ademhalen of eten. De overeenkomst met die laatste twee genoemde is dat het onmisbare dingen zijn, en zo voelt zingen inderdaad voor haar. Geïnspireerd door artiesten als Laura Marling en Joni Mitchell begon Géonne Hartman haar eigenzinnige en verhalende liedjes te schrijven. Ook The Weather Station en Becca Stevens werden grote voorbeelden voor haar omdat deze vrouwen vaak vanuit concepten hun muziek schrijven en ze compromisloze en vormvrije songs de wereld insturen. Zo ontwikkelde Géonne Hartman haar eigen stijl, met spannende ritmes en onverwachte eindes, soms sprookjesachtig mooi, als een Iers landschap, soms indringend zacht, als een gedachte die je ontglipt. Ze observeert de wereld, mensen, en zichzelf voortdurend en zet vervolgens die observaties en verhalen om in liedjes.

He Went To The Sea is een indie-folk conceptalbum en gaat over twee mensen die uit elkaar gaan, maar desondanks nog erg in verbinding met elkaar staan. Het album gaat over loskomen daarvan, of in het reine komen daarmee, dat dit feit hen niet meer tegenhoudt maar een soort kracht vormt.

Tracklist:
01 Landscape
02 Two By Two
03 The Building
04 He Went To The Sea
05 Reflection
06 Since Then
07 I Climbed A Mountain
08 Cotton Grief
09 Correct Me If I'm Wrong
10 After A Fall
11 Last Song

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

meer van Hartman, Geonne 

cd's

1 CD's gevonden.

Hartman, Geonne - He Went To The Sea€ 14,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

0 LP's gevonden.

KENDRICK LAMAR - Mister Moral & The Big Stepper

Net aangekondigd
Op dubbel lp release 26 aug.

https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/0006/kendrik lamar mr.jpg?preset=content

Op cd is hij er al.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores