0 product(en) in winkelwagen

specificaties

HUIJS, ETAN - THE MONOCHROME VEIL (BLACK)

Huijs, Etan

The Monochrome Veil (black)

EAN-code0195448696813
Type dragerLP (aantal 1)
Release datum20 maart 2021
HerkomstNederland
Artikelcode4243209
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 19,99

omschrijving


Tijdelijk met gratis linnen tas OP=OP

Tekst (writteninmusic.com)  Marcel Hartenberg 

BJ Baartmans heeft het maar druk met Limburgers die een beroep doen op zijn tijd en op zijn kwaliteiten; eerst ene Jack voor zijn tweede solo album, nu Etan Huijs uit Venray. Met de bijdragen die BJ levert, betekent dat vaak veel goeds voor de albums. Voor dit album verzorgde BJ niet alleen de productie, hij bespeelde ook de nodige instrumenten tijdens het opnameproces. Zijn veelzijdigheid als muzikant mag naast zijn productionele vaardigheden zeker ook wel genoemd worden. Maar laten we vooral voorop stellen: The Monochrome Veil klinkt om te beginnen als een klok. Puike productie van BJ, petje af!

Etan Huijs heeft misschien wel schepen en bruggen achter zich verbrand en is verder gegaan op de weg die zijn hart hem ingaf. Om op die weg te slagen heeft hij niet alleen zijn eigen kwaliteiten als songschrijver en als zanger; hij weet zich omringd door een zeer vaardige band met daarin ook de bijzonder fraaie stem van Jori van Gemert. Daarbij stort de band zich net als Etan zelf met zeer veel enthousiasme op het maken van deze muziek. Het zinnetje “Every band member brought their creativity to their own parts.” Dat is mooi veelzeggend. En bekijk daarvoor ook de clip van Ghosttown. Etan legt nadrukkelijk zijn sociaal-maatschappelijke betrokkenheid in de teksten en weet dat te doen met zeer aansprekende muziek. Niet alle nummers dragen dat in zich; het is de variatie in en tussen de nummers die het album compleet maken. Na The Secret Us een opvolger maken die hetzelfde niveau zou bereiken, was een uitdaging. We gaan er niet om heen draaien, daarin is Etan Huijs geslaagd, met vlag en wimpel. Vanzelfsprekend, de samenwerking met BJ Baartmans heeft bijgedragen aan hoe het eindresultaat klinkt, in meerdere opzichten. Er mag zeker ook stilgestaan worden bij de fraaie arrangementen; alle bijzonder smaakvol. Maar de basis van het album is natuurlijk wel wat er aan muziek en teksten ligt en daar heeft Etan de grootste hand in gehad.


Eindoordeel: een regelrecht topalbum!

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

meer van Huijs, Etan 

cd's

2 CD's gevonden.

Huijs, Etan - Secret Us€ 17,99
Huijs, Etan - The Monochrome Veil€ 12,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

2 LP's gevonden.

Huijs, Etan - The Monochrome Veil (black)€ 19,99
Huijs, Etan - The Monochrome Veil (yellow)€ 22,99

Stad Venlo heeft geen wateroverlast en we zijn gewoon open

_____________________________

RECORD STORE DAY
Er is nog veel moois over!

 

https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/00000001 nieuwe magnet/rsd drop juli.jpeg?preset=content

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores