0 product(en) in winkelwagen

specificaties

KING CREOSOTE - ASTRONAUT MEETS APPLEMAN

King Creosote

Astronaut Meets Appleman

EAN-code0887828038527
Type drager1-CD
Release datum2 september 2016
HerkomstNederland
Artikelcode3582637
LevertijdMeer dan 3 weken
€ 16,99

omschrijving


 

Een goed begin is het halve werk. Als een album zo sterk opent als met You Just Want, kan hij al bijna niet meer stuk. Vanaf een enkele akoestische gitaar wordt het nummer laag na laag uitgebouwd tot een imposante compositie met drums, percussie, elektrische gitaar, dameskoortje, strijkers en zelfs een harp. Alles duikt even subtiel op en wanneer je gewoon zit te luisteren heb je bijna niet door wat er allemaal de revue passeert. En dat is misschien nog wel het grootste compliment.

King Creosote is de artiestennaam van de Schot Kenny Anderson en heeft in ruim 20 jaar al teveel releases uitgebracht om hier op te sommen. Het is een productief baasje die zijn eigen label Fence gebruikt om heel veel CD-R’s de wereld in te slingeren. Daarnaast komen zijn reguliere albums uit op het Domino label. Zijn muziekstijl is een soort folk van het verhalende soort. Op de nummers Faux Call en afsluiter Rules of Engagement grijpt hij terug naar een soort zeemansliedjes. Vooral de instrumentatie op dat laatste nummer geeft het iets tijdloos. Alle nummers zijn doorspekt met een melancholie en een hang naar vervlogen tijden. Het luchtige, hier en daar zelfs grappige, Love Life is een Belle & Sebastian-achtig, upbeat tongue-in-cheek nummer om even te breken met alle melancholie op het album.

Naast een goed oor voor composities en het combineren van instrumenten, is vooral de stem van Anderson zijn sterkste wapen. Ik was direct gecharmeerd toen ik jaren geleden zijn cover van Jeff Buckley’s Grace hoorde. Zijn stem is 180 graden anders dan die van Buckley en dat maakt het juist knap hoe hij het nummer naar zijn eigen hand zet, zonder het origineel uit het oog te verliezen. Hij kent zijn eigen krachten, maar ook zijn minder sterke kanten en die met de jaren vergaarde wijsheid maakt hem tot de ijzersterke songschrijver die hij nu is. King Creosote opereert op Astronaut Meets Appleman op het toppen van zijn kunnen en levert een groeiplaat van formaat af.

FABIAN HOFLAND (Muzine.nl)

- See more at: https://www.muzine.nl/recensie/albums/king-creosote-astronaut-meets-appleman#sthash.a7C8pczB.dpuf

KING CREOSOTE - ASTRONAUT MEETS APPLEMAN

tracklisting

Beluisteren:


 9. Rules Of Engagement [04:31]

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..You Just Want [07:25]
2. Klik hier om te beluisteren..Melin Wynt [05:16]
3. Klik hier om te beluisteren..Wake Up To This [03:33]
4. Klik hier om te beluisteren..Faux Call [05:06]
5. Klik hier om te beluisteren..Betelguese [04:27]
6. Klik hier om te beluisteren..Love Life [04:15]
7. Klik hier om te beluisteren..Peter Rabbit Tea [02:48]
8. Klik hier om te beluisteren..Surface [06:18]
9. Klik hier om te beluisteren..Rules Of Engagement [04:31]

Niek heeft een kersverse playlist gemaakt op Spotify. Wekelijks gaat ze die aanvullen!

Luister op spotify ➡️ Sounds Venlo

https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/000001/niek spotify.jpg?preset=content

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores