0 product(en) in winkelwagen

specificaties

LUCASSEN, ARJEN -SUPERSONIC REVOLUTION- - GOLDEN AGE OF MUSIC -COLOURED-

Lucassen, Arjen -Supersonic Revolution-

Golden Age Of Music -Coloured-

EAN-code8712725745082
Type drager2-LP
Release datum19 mei 2023
HerkomstNederland
Artikelcode4502569
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 32,99

omschrijving

OF MUSIC / 4 BONUS TRACKS / TRANSPARENT BLUE VINYL

Er zijn vijf gesigneerde exemplaren, dus ben er snel bij OP=OP

Je denkt dat je Arjen Lucassen kent? Boomlange Nederlandse progrock polymath? De man achter het super succesvolle progrock-conceptualistische Ayreon? Om nog maar te zwijgen van zijn prog metal projecten Star One en Guilt Machine? Enorme overkoepelende concept-albums over ruimte en tijd, boordevol speciale gasten die lezen als een who's who van moderne progressieve rock? Die Arjen Lucassen? Nou, think again...

Supersonic Revolution, de band achter ‘Golden Age Of Music’, bestaat simpelweg uit vijf man: Arjen op bas, toetsenist Joost van den Broek, gitarist Timo Somers, drummer Koen Herfst en zanger Jaycee.

Het hele project is ontstaan door een verzoek van het Duitse tijdschrift Eclipsed die Lucassen vroegen om een track voor een cover CD. “Ze vroegen me of ik nog wat cover tracks voor ze had,” herinnert hij zich. “Ik zei ‘Nee, maar ik wil er best één voor je opnemen.’ Dus ze gaven me een lijst en ik pikte daar ‘Heard It On The X’ uit van ZZ Top. Toen vertelden ze me dat het klaar moest zijn binnen één week…”

“Dat viel even tegen! Ik nam contact op via WhatsApp met mijn favoriete muzikanten in Nederland en letterlijk binnen 30 minuten had ik 5 mensen verzameld. Een hele band dus eigenlijk”. Hierdoor ontstond het idee in Lucassen’s hoofd. “Ik wil weer een band formeren. En ik wil gewoon plezier hebben!”.

“Ik ben echt een vreselijke perfectionist zoals iedereen weet, dus ik stuur vaak de muzikanten hun partijen terug met de vraag om dingen te veranderen”, erkent hij. “Maar dit keer was alles perfect. We hadden echt plezier met elkaar via telefoon en WhatsApp en binnen een week hadden we het nummer af.” Hij vervolgt, “Ik wilde dit keer ook graag een vrolijk, positief project”

“Ik stelde hen voor een band te formeren en nummers te schrijven in de stijl van de zeventiger jaren. Dat waren mijn vormende jaren dus de teksten moesten een viering zijn van alle gedenkwaardige momenten uit die gouden tijd,” zegt hij enthousiast. “Maar ik wilde niet dat het precies zo zou klinken als in de zeventiger jaren, want dat is natuurlijk al gedaan. Het kan echt niet beter dan ‘Stargazer’ of ‘Kashmir’.”

“De jongens in de band zijn allemaal een stuk jonger dan ik – rond de dertig – dus ze bestonden nog niet eens in de zeventiger jaren. Dus voor mij was dit de perfecte kans om 70s muziek te maken met veel Hammond en zinderende gitaren, maar om het wel modern te laten klinken.”

Het eindresultaat is 11 nummers met energieke, progressieve heavy rock die swingt met het soort groove waarmee Deep Purple rockte in de vroege tot midden jaren zeventig. “Dit album is niet een typisch prog album. Het is niet Yes of Genesis. Maar het is ook geen metal album. Gewoon een lekker rock album met veel virtuoze Hammond en gitaarsolo’s en krachtige melodieuze zang!

Het album bevat ook 4 bonus tracks, covers van enkele legendarische nummers die de Arjen Lucassen treatment hebben gekregen: T-Rex's 'Children of the Revolution', ZZ Top's 'Heard It On The X', Earth Wind and Fire's 'Fantasy' en Roger Glover's 'Love Is All.'

Dat, dames en heren, is de echte Arjen Lucassen. Klus geklaard. Plezier alom.
Door Redactie Mania

tracklisting

LP1 / 2:
1. Muziekbestand niet aanwezig..Sr Prelude
2. Muziekbestand niet aanwezig..The Glamattack
3. Muziekbestand niet aanwezig..Golden Age Of Music
4. Muziekbestand niet aanwezig..The Rise Of The Starman
5. Muziekbestand niet aanwezig..Burn It Down
6. Muziekbestand niet aanwezig..Odyssey
7. Muziekbestand niet aanwezig..They Took Us By Storm
LP2 / 2:
1. Muziekbestand niet aanwezig..Golden Boy
2. Muziekbestand niet aanwezig..Holy Holy Ground
3. Muziekbestand niet aanwezig..Fight Of The Century
4. Muziekbestand niet aanwezig..Came To Mock, Stayed To Rock
5. Muziekbestand niet aanwezig..Children Of The Revolution (bonus Track)
6. Muziekbestand niet aanwezig..Heard It On The X (bonus Track)
7. Muziekbestand niet aanwezig..Fantasy (bonus Track)
8. Muziekbestand niet aanwezig..Love Is All (bonus Track)

meer van deze artiest

meer van Lucassen, Arjen -Supersonic Revolution- 

cd's

2 CD's gevonden.

Lucassen, Arjen -Supersonic Revolution- - Golden Age Of Music€ 18,99
Lucassen, Arjen -Supersonic Revolution- - Golden Age Of Music (cd+dvd)€ 74,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

1 LP's gevonden.

Lucassen, Arjen -Supersonic Revolution- - Golden Age Of Music -Coloured-€ 32,99

Sounds is beide Pinsterdagen open van 12-00 tot 17.00 uur

Sounds ist an beiden Pfingsttagen von 12:00 bis 17:00 Uhr geöffnet

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores