0 product(en) in winkelwagen

specificaties

MILLIGAN, MALFORD - LIFE WILL HUMBLE YOU

Milligan, Malford

Life Will Humble You

EAN-code8716059008288
Type drager1-CD
Release datum26 oktober 2018
HerkomstNederland
Artikelcode3899075
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 18,99

omschrijving

& THE SOUTHERN ACES

 

Tekst Cis van Looy (writteninmusic.com)

We hoorden voor het eerst van Malford Milligan door zijn verleden bij de Texaanse bluesrockers Storyville maar wellicht beluisterden we de gespierde, soulvolle zang talloze keren onbewust. Als sessiezanger figureert Malford Milligan regelmatig op studiosessies, naast wekelijkse jams in Antone’s, de legendarische blueshonk in Austin. In die muzikantenstad ontmoet Milligan Jack Hustinx, Hustinx zette samen met Richard van Bergen de Nederlandse rootsband Shiner Twins op en in 2002 was hij als songwriter en muzikant/producer betrokken bij Milligans Sweet Cherry Soul. Op zijn beurt was Milligan present bij het gedeeltelijk in Austin met leden van The Subdudes tot stand komen solo-album van Hustinx.

Afgelopen zomer zorgde Malford Milligan voor de onbetwiste revelatie van (Ge)Varenwinkel, ondersteund door Hustinx en The Southern Aces  lichtten ze een tip van de sluier op van de nieuwe cd, oorspronkelijk  was het de bedoeling om samen te werken met Stephen Bruton, na zijn dood in 2009 werden die plannen opgeborgen. Voorlopig toch, de muziek van Bruton leeft hier verder met een akoestische, diep doorvoelde uitvoering van Getting Over You, accordeon en dobro zorgen voor sfeervolle accenten even verderop vinden we Yo Yo, eveneens afkomstig van hun betreurde, getalenteerde vriend.

Op het uit 2015 daterende Over Yonder van Hustinx  prijkte Life Will Humble You de lichtjes fantastische soulballade werd uiteindelijk terug opgevist als titeltrack, het is één van de  nummers dat de hechte wisselwerking aantoont van het samenwerkingsverbond Milligan/Hustinx, het funky Won’t Surrender is eveneens van de sessie in Austin afkomstig.

Enkele maanden geleden verzamelde Hustinx zijn Southernern Aces in de studio, hij vormt een voortreffelijke gitaartandem met Eric Dijseldonck ondersteund door de ritmesectie met zoon Nicky Hustinxen Roelof Klijn terwijl Roel Spanjers sfeervolle accenten op orgel, piano en accordeon verzorgt. Geïnspireerde Interpretaties van eerder obscure songs uit de Stax-archieven zoals I’m Glad To Do It en het aan William Bel schatplichtige Slow Train lopen naadloos over in evenwaardig eigen werk.

Bij beluistering van de genuanceerde, onversneden countrysoul van I’ll Take Care Of You, The Man I Used To Be of  When Love Brings You To Tears, vermoed je zelfs zonder de gebruikelijke blazerssectie eerder een broeierige locatie in Muscle Shoals of Memphis dan een hedendaagse sessie in een Utrechtse studio. In het door pianovleugel en slidegitaar ondersteunde Feel Like Going Home krijgt Milligan even gezelschap van JW Roy, een respectvolle interpretatie van de Charlie Rich klassieker die een waardige afsluiter vormt van een (h)eerlijke brok southern soul.  

MILLIGAN, MALFORD - LIFE WILL HUMBLE YOU

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..I'm Glad To Do It [04:44]
2. Klik hier om te beluisteren..The Man I Used To Be [04:11]
3. Klik hier om te beluisteren..Getting Over You [04:35]
4. Klik hier om te beluisteren..I don't Mind It At All [03:36]
5. Klik hier om te beluisteren..Life Will Humble You [04:04]
6. Klik hier om te beluisteren..Yo Yo [06:09]
7. Klik hier om te beluisteren..I'll Take Care Of It All [03:52]
8. Klik hier om te beluisteren..All This Love [03:21]
9. Klik hier om te beluisteren..Slow Train [04:01]
10. Klik hier om te beluisteren..Desperate Decisions [03:52]
11. Klik hier om te beluisteren..I won't Surrender [03:12]
12. Klik hier om te beluisteren..When Love Brings You To Tears [04:10]
13. Klik hier om te beluisteren..Feel Like Going Home [04:48]

meer van deze artiest

meer van Milligan, Malford 

cd's

1 CD's gevonden.

Milligan, Malford - Life Will Humble You€ 18,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

0 LP's gevonden.

PINK FLOYD
nieuwe single

https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/0006/pink floyd hey 7.jpg?preset=content  

Hey, hey, rise up ligt vanaf 15 juli in de winkel!

cd     7" inch vinyl

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores