0 product(en) in winkelwagen

specificaties

SAY ZUZU - HERE AGAIN

Say Zuzu

Here Again

EAN-code0607396005116
Type drager1-CD
Release datum29 april 2022
HerkomstNederland
Artikelcode4351197
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 16,99

omschrijving

A RETROSPECTIVE (1994-2002)

Geschreven door: Cis van Looy (writteninmusic.com)

Op de tekening die de hoes siert prijkt The Bull, een omgebouwde schoolbus met een al even robuust longhorn gewei op de motorkap. In ‘96 reisden Jon Nolan, zijn broer James en Cliff Murphy regelmatig vanuit Maine naar Texas. Het verhaal van Say Zuzu begint drie jaar eerder in New Hampshire als Murphy, destijds al met Jon en James actief in ZuZu’Petals, de Nolan broertjes met copies van March 16-20 van Uncle Tupelo en Neil Young’s Zuma confronteert, intensieve luistersessies volgen. Met Say Zuzu pendelen ze tussen akoestische folk van de plaatselijke koffiehuizen en rauwe garagerock, de ontdekking van de muziek van Uncle Tupelo en Young betekent een openbaring.

Zo komt Say ZuZu in ’94  naar buiten met een soort instinctmatige alt country na een epeetje op cassette volgt het met drummer Steve Ruhm opgenomen titelloze debuut in het rockende Here Again komt Jon Nolan op de voorgrond terwijl Murphy zich evenmin onbetuigd laat in het countryneske Colorado

Een ontmoeting met bassist Bee Spears en harmonicaman Mick Raphael, muzikanten bij Willie Nelson, resulteert in studiosessies in Franklin in samenwerking met Bradley Hartman. Highway Signs & Driving songs is weerom opgebouwd met beurtelings door Murphy en Nolan aangeleverde songs. Better Days en de titeltrack Highway Signs werden hier geheel terecht geselecteerd, de drumsticks worden gehanteerd door Mark Wentworth. Die stapt op net voor de opnamesessies van de opvolger, Say Zuzu keerde terug naar de Trace Sound Studio met Ruhm terug achter de drumkit.

Ze hadden ondertussen Dan Dugmore  die in navolging van Sneaky Pete Kleinow van Flying Burrito Brothers de pedalsteel beroerde bij John Stewart en Linda Ronstadt en een veelgevraagd sessieman werd in LA. Dugmore’s pedalsteel klanken kleuren het mistroostige Broken en zijn lapsteel flankeert het banjospel van Murphy die het vocale voortouw neemt in Don’t Tie Me Down. Take These Turns opende de poort naar Europa, vooral in Italië werd een behoorlijke fanbasis uitgebouwd.

Zo bereikte Bull onze contreien, het was voor mij een laattijdige, eerste kennismaking met Pennsylvania, Wasting Time,  Government Job en andere lichtjes fantastische tracks van het meesterwerk van Say Zuzu. Dat was de platenfirma’s evenmin ontgaan, maar de deal met Doolittle Record werd afgeblazen, James Nolan en Steve Rhum  haakten ondertussen af. Met een nieuwe ritmesectie werd  Every Mile nog ingeblikt, het werd het laatste werkstuk van een band, die getuige de openingstrack You Don’t Know Me, Doldrums en Good Girl, nog niets aan intensiteit en zeggingskracht hebben ingeboet.

Ruim twintig jaar na de laatste sessies vormt deze compilatie, een veredelde random jukebox, de perfecte introductie. De uitgebreide hoesnota’s van Brent Best, de aanvoerder van de cowpunks Slobberbone vormen een fijne aanvulling. De titel Here Again is overigens geen vrijblijvende ironische woordspeling, de reünieshows in 2019 met zowat alle muzikanten die ooit bij Say Zuzu figureerden, leiden naar nieuwe studiowerk, in afwachting is het volop genieten van deze bijzondere retrospectieve.

tracklisting

CD1 / 1:
1. Muziekbestand niet aanwezig..You Don't Know Me
2. Muziekbestand niet aanwezig..Pennsylvania
3. Muziekbestand niet aanwezig..Better Days
4. Muziekbestand niet aanwezig..Wasting Time
5. Muziekbestand niet aanwezig..Broken
6. Muziekbestand niet aanwezig..Here Again
7. Muziekbestand niet aanwezig..Government Job
8. Muziekbestand niet aanwezig..Doldrums
9. Muziekbestand niet aanwezig..Good Girl
10. Muziekbestand niet aanwezig..Don't Tie Me Down
11. Muziekbestand niet aanwezig..Colorado
12. Muziekbestand niet aanwezig..Highway Signs

meer van deze artiest

meer van Say Zuzu 

cd's

3 CD's gevonden.

Say Zuzu - Every Mile€ 16,99
Say Zuzu - Here Again€ 16,99
Say Zuzu - No Time To Lose€ 16,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

3 LP's gevonden.

Say Zuzu - Every Mile€ 29,99
Say Zuzu - Here Again: A Retrospective (1994-2002)€ 29,99
Say Zuzu - No Time To Lose -Coloured-€ 34,99
https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/000001/06/top 2000.JPG?preset=content      

De Radio 2 Top 2000 stembus komt naar Sounds op de Parade in Venlo.
Samen met onze buren Milk gaan we er een gezellig uurtje van maken!

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores