0 product(en) in winkelwagen

specificaties

SPINVIS - 7.6.9.6

Spinvis

7.6.9.6

EAN-code8714374966122
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum2 oktober 2020
HerkomstNederland
Artikelcode4172470
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 16,99

omschrijving


Cryptisch is de inmiddels 59-jarige Erik de Jong, beter bekend als Spinvis, altijd al geweest. Je moet zijn teksten meermaals luisteren om de boodschap te kunnen doorgronden. Soms lukt het. Soms niet. En soms valt het kwartje pas later. Jaren later. 7.6.9.6. is de titel van zijn nieuwe plaat. Enerzijds een simpele cijfercombinatie. Anderzijds cijfers die een melodie creëren zijn als je ze uitspreekt. Zeven, zes, negen, zes. Hoog, laag, hoger, lager. De titeltrack opent de plaat met een akoestisch gitaar en niet veel later het kenmerkende stemgeluid van Spinvis. Rustig, voortkabbelend, met gevoel voor tekst, muzikale omlijsting en emotie. Het album is opgenomen in corona-tijd. Gevoelsmatig heeft De Jong lopen knutselen op zijn zolderkamer. De geplande studiosessies werden solo-huiskameropnames. De losse sporen kreeg hij opgestuurd. De backing vocalen werden gemaild via WeTransfer. En het geheel werd gemixt door De Jong zelf. De isolatie heeft hem geen windeieren gelegd. In alle rust heeft hij zijn leven kunnen overzien. Na de verfijnde liedjes 7.6.9.6. en Een Reden volgt met Hollywood een van de hoogtepunten van de langspeler. Het is Spinvis in optima forma. Meerstemmigheid, de aanwezigheid van zangeres en celliste Saartje van Camp, een rijkdom aan instrumenten en prettige tempoversnellingen vragen nadrukkelijk om de repeatknop. In totaal komen veertien prachtige liedjes voorbij, op alfabetische volgorde. Voor de liefhebber, waaronder ik, is tevens het boekwerk 7.6.9.6. te koop. Vol fotocollages, afkomstig van De Jongs telefoon en harde schijven. De kunstenaar is terug. En blijft hopelijk nog heel lang onder ons.
Recensent mania: Jelle Teitsma

tracklisting

CD1 / 1:
1. Muziekbestand niet aanwezig..Ze Slapen
2. Muziekbestand niet aanwezig..Stuntman
3. Muziekbestand niet aanwezig..Paon
4. Muziekbestand niet aanwezig..Picasso
5. Muziekbestand niet aanwezig..Scherven Van Jou
6. Muziekbestand niet aanwezig..7.6.9.6.
7. Muziekbestand niet aanwezig..Niet Vandaag
8. Muziekbestand niet aanwezig..Hollywood
9. Muziekbestand niet aanwezig..Parel
10. Muziekbestand niet aanwezig..Soms Breekt Er Een Hart, Soms Blaft Er Een Hond
11. Muziekbestand niet aanwezig..Verzonnen Man
12. Muziekbestand niet aanwezig..Een Reden
13. Muziekbestand niet aanwezig..Je Begrijpt Het Bijna
14. Muziekbestand niet aanwezig..Nogensinde

meer van deze artiest

meer van Spinvis 

Yola - Stand for Myself + gratis totebag

 https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/00000001 nieuwe magnet/yola.jpg?preset=content

Het debuut uit 2019 van deze Britse Queen of Countrysoul werd genomineerd voor 4 Grammy’s en het vervolg 'Stand For Myself' is wederom geproduceerd door Dan Auerbach van The Black Keys. Bij aanschaf van het album krijg je er bij ons een mooie tas bij cadeau.
cd      lp (paars)

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores