0 product(en) in winkelwagen

specificaties

WEATHER STATION - LOYALTY

Weather Station

Loyalty

EAN-code0616892265948
Type drager1-CD
Release datum11 mei 2015
HerkomstNederland
Artikelcode3391218
LevertijdMeer dan 3 weken
€ 16,99

omschrijving


 

Tamara Lindeman beschikt over een stem die liefhebbers van vrouwelijke singer-songwriters makkelijk zal weten te veroveren. Het is een stem die warmte en helderheid koppelt aan expressie en emotie, waardoor de songs van The Weather Station niet alleen makkelijk vermaken en betoveren, maar ook intrigeren en ontroeren. Een groot goed in dit genre.

De wieg van Tamara Lindeman stond in Canada, maar Loyalty werd opgenomen in Parijs, waarbij Tamara Lindeman zich liet bijstaan door drie subtiel spelende muzikanten. Loyalty staat vol met ingetogen popliedjes met vooral invloeden uit de folk. Het zijn folksongs die nooit voor de makkelijkste weg kiezen, maar desondanks is Loyalty een plaat waarbij het heerlijk wegdromen is. 

Loyalty doet me meer dan eens denken aan de vroege platen van Joni Mitchell, maar in zowel in muzikaal als vocaal opzicht is de muziek van The Weather Station net wat lichter verteerbaar. Het knappe aan Loyalty vind ik de intimiteit van de plaat. Tamara Lindeman maakt ingetogen en soms fluisterzachte muziek die mij direct wist te betoveren en te raken. 

Het is muziek waarin The Weather Station meer dan eens citeert uit de archieven van de Britse en Amerikaanse folk uit de jaren 60, maar Loyalty geeft ook een geheel eigen draai aan de invloeden uit het verleden, net zoals de Britse singer-songwriter Kathryn Williams dat al jaren zo fraai doet. Net als de folkies uit het verleden vertelt Tamara Lindeman indringende verhalen die bijna dwingen tot luisteren, maar vergeleken met de folkies van weleer kiest The Weather Station voor een veelzijdigere en inventievere instrumentatie. 

Het is een instrumentatie die de songs van The Weather Station iets bijzonders en urgents geeft en eenmaal gevangen door de vaak wonderschone instrumentatie, maakt Tamara Lindeman het steeds weer op imponerende wijze af met haar prachtige en opvallend intieme vocalen.

Recensent  Erwin Zijleman

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..Way It Is, Way It Could Be
2. Klik hier om te beluisteren..Loyalty
3. Klik hier om te beluisteren..Floodplain
4. Klik hier om te beluisteren..Shy Women
5. Klik hier om te beluisteren..Personal Eclipse
6. Klik hier om te beluisteren..Life's Work
7. Klik hier om te beluisteren..Like Sisters
8. Klik hier om te beluisteren..I mined
9. Klik hier om te beluisteren..Tapes
10. Klik hier om te beluisteren..I could Only Stand By
11. Klik hier om te beluisteren..At Full Height

BOB DYLAN - Fragments

https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/00001/bob dyland fragments.jpg?preset=content

Weer een nieuwe in de geweldige Bootleg serie Time out of mind 1996-1997
Diverse formaten
2-cd     5-cd deluxe
4-lp deluxe 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores